Structura cântarului de tip monolit

Structura de rezitenţă (receptorul de sarcină) este cel mai costisitor element din sistemul de cântărire. Reprezintă circa 50-70% din preţul final al cântarului, de aceea, în proiectarea receptorului nu trebuie făcut niciun compromis. O celulă de cântarire se poate înlocui uşor şi cu costuri rezonabile în maxim 2 ore. Repararea sau înlocuirea structurii atrage costuri uriaşe şi imobilizează cântarul o perioadă lungă de timp. În plus, în cazul înlocuirii, nu trebuie uitată fundaţia din beton care este proiectată pentru tipul respectiv de cântar. Există cântare amplasate pe 6, 8 sau 10 celule cu o înălţimea rampei între 28 cm şi 60 cm. În funcţie de tipul cântarului, modificările aduse la nivelul fundaţiei şi a rampelor pot creste, deasemenea şi costul unei înlocuiri. 

Din aceste motive, noi încercăm sa oferim cele mai bune structuri de cântarire din Romania şi nu numai. Soluţia noastră constă într-o structură monolit, turnată la poziţie. Structura tip monolit este cea mai eficientă structură şi are, de asemenea, cea mai mare rigiditate. Structura este proiectată pentru o durată de viaţă de minim 20 ani. Noi suntem singurii din România care oferim o garanţie reală de 5 ani pentru o astfel de structură.

Marca de beton folosită este C32/40 normativ NE-012/99 (B500 normativ C140/79).
Toate piesele sunt sablate înainte de aplicarea acoperirii de protecţie! 
Pentru o protecţie anticorozivă maximă se utilizează 2 tipuri de acoperiri în funcţie de zona geografică unde se va amplasa cântarul:
  • vopsirea cu vopsea epoxidică bi-component;
  • vopsirea cu vopsea de zinc (conține 96% zinc după uscare).

În plus, pisele metalice cele mai solicitate din punct de vedere al agresiunii mediului și al abraziunii provocate de anvelope sunt zincate termic, avânnd o acoperire de minim 85 µm (placi de bază, plăci centrare, distanțiere pentru ajustarea nivelului).
[T: 0.1905, O: 71]