Reparații cântare industriale (peste 1000 kg)

reparatii cantare
reparatii cantare
  • Activitate omologată conform legii
  • Efectuăm reparații pentru 
    • aproape toate tipurile de cântare industriale (peste 1000 kg), 
    • aproape toate tipurile de cantare de cale cale ferată (CF),
    • precum și alte sisteme de cântarire speciale.

Activitatea de reparare cântare electronice omologate este reglementată prin lege şi nu poate fi prestată de orice operator economic. 

Societatea noastră deţine Aviz pentru exercitarea activităţii de reparare mijloace de măsurare emis de Biroul Român de Metrologie Legală pentru majoritatea cântarelor existente pe piaţă. 
Putem efectua reparaţii şi întreţinere preventivă pentru cântare industriale de la 150 kg la 6000 kg, pentru toate tipurile de cântare auto şi CF precum şi pentru alte sisteme de cântarire speciale (cantare de cârlig, cântare amplasate pe silozuri, etc). 

În cazul sistemelor omologate metrologic asigurăm şi verificarea metrologica după reparare. Asiguram piese de schimb originale la preţuri convenabile pentru toate tipurile de cântare electronice. 

Noţiunea de “întreţinere zero” pentru cântare auto nu există. Toate cântarele au nevoie de întretinere: pornind de la curăţarea receptorului, curăţarea spaţiului dintre cântar şi rampe, verificarea şi reglarea limitatorilor până la revopsirea părţilor metalice expuse. Toate acestea constituie operaţii simple ce pot elimina erorile de cântărire sau reparaţiile costisitoare. Cele mai multe operaţii de întreţinere pot fi efectuate chiar de beneficiari; operaţiile de curăţare, reglare limitatori şi altele similare nu necesită Aviz pentru exercitarea activităţii de reparare emis de BRML. 
Din pacate, în Romania foarte puţini accepta ideea de întreţinere (mentenanţă) preventivă. Şi mai puţini o pun în practică, merg pe principiul “dacă merge, de ce sa umblu la el?”. 

Sunt multe situaţii în care, la verificarea metrologică periodică, se respinge cântarul, acesta neîncadrându-se în erorile maxime admise. Acest lucru duce la costuri suplimentare şi la imobilizarea cântarului. Trebuie efectuată o intervenţie corectivă, reglaje şi calibrare şi, apoi, trebuie refacută verificarea metrologică. Toate acestea pot fi prevenite printr-un program de întreţinere (revizii periodice – minim două pe an) sau, în multe situaţii, este suficientă o asistenţă tehnică la verificarea metrologică. 

Orice operaţie care nu se poate face decât prin desigilarea cutiei de conexiuni sau a indicatorului de greutate (reglaje, calibrare sau înlocuire celule, cutie, indicator) necesită acest Aviz. Efectuarea acestor operaţii fără deţinerea Avizului conduce la amendarea prestatorului acestor servicii.

Certificari si avize

Tipuri de certificăriPrintre certificarile și avize deținute de Master-Tech SRL se numara:certificarea ISO 9001, certificarea CE si avizul pentru exercitarea activitatii de reparare mijloace de masurare.Acum sectiunea este în lucru, dar o sa ...

Detalii Toate articolele
[T: 0.1856, O: 124]