CÂNTARE REZERVOARE, SILOZURI, BUNCĂRE

  • Soluții personalizate
  • Design propriu
  • Sistem electronic de cantărire omologat
Cere o oferta
In foarte multe situatii este necesara cunoasterea cantitatii de produs dintr-un vas sau siloz: pentru o gestiune corecta a materiilor prime, pentru a semnaliza din timp un produs care se termina, pentru a elimina furturile, pentru a efectua o dozare corecta, etc.

Cantitatea de produs dintr-un vas se poate determina prin mai multe metode, dar cea mai exacta este metoda cantaririi si presupune amplasarea unor celule de cantarire sub picioarele sau sub consolele de rezemare ale vasului.

Mai exista o varianta de determinare a greutatii fară a modifica sistemul de fixare al vasului pe fundatie, si anume utilizarea unor senzori cu marci tensometrice aplicati direct pe picioarele vasului. Aceasta solutie este dificil de implementat si de calibrat, rezultatele fiind doar informative, iar costurile sunt similare cu solutia clasica de asezare a vasului pe celule de cantarire; de aceea nu o recomandam decat in cazul exceptionale.

In general aplicațiile de cântarire vase sau silozuri sunt neomologate metrologic, dar in unele cazuri, sistemele se pot omologa daca, pe vas, se pot aseza greutati etalon pana la sarcina maxima.

Pe langă instalarea sistemului de cântărire, cea mai importantă etapa pentru o buna funcționare o reprezintă calibrarea (etalonarea). Aceasta se poate face cu greutati etalon (cea mai precisa dar si cea mai dificila), cu ajutorul unui simulator de celule de sarcina sau electronic (multe indicatoare de greutate permit acest lucru). Ultimele doua variante nu sunt foarte exacte intrucât se ia in calcul sensibilitatea standard a celulelor (de regula 2mV/V); in realitate aceasta este diferita de valoarea standard si foarte putini producatori de celule o determina exact si o inscriu pe fisa de calibrare a celulei. Metoda de calibrare se alege si functie de precizia de cântărire solicitată. În cazul sistemelor omologate, calibrarea se face numai cu ajutorul greutăților etalon.

Pentru calibrarea acestor sisteme de cântarire, Master-Tech detine greutăți etalon și mai multe simulatoare de celule.

Reparaţii Cântare Industriale

Ce facem și in ce condițiiActivitatea de reparare cântare electronice omologate este reglementată prin lege şi nu poate fi prestată de orice operator economic.  Societatea noastra deţine Aviz pentru exercitarea activităţii de reparare mijloace de măsurare emis de Biroul Român de Metrologie Legală (BRML) pentru majoritatea cântarelor existente pe piaţă. Putem efectua reparaţii şi întreţinere preventivă pentru cântare industriale de la 150 kg la 6000 kg, pentru toate tipurile de ...

Detalii Toate articolele
[T: 0.1578, O: 336]