Reparatii si service cantare electronice

Reparatii si service cantare electronice

Activitatea de reparare cantare electronice omologate este reglementata prin lege si nu poate fi prestata de orice operator economic.

Societatea noastra detine Aviz pentru exercitarea activitatii de reparare mijloace de masurare emis de Biroul Roman de Metrologie Legala pentru majoritatea cantarelor existente pe piata.

Putem efectua reparatii si intretinere preventiva pentru cantare industriale de la 150 kg la 6000 kg, pentru toate tipurile de cantare auto si CF precum si pentru alte sisteme de cantarire speciale (cantare de carlig, cantare amplasate pe silozuri, etc).

In cazul sistemelor omologate metrologic asiguram si verificarea metrologica dupa reparare.

Asiguram piese de schimb originale la preturi convenabile pentru toate tipurile de cantare electronice.

Notiunea de “intretinere zero” pentru cantare auto nu exista. Toate cantarele au nevoie de intretinere: pornind de la curatarea receptorului, curatarea spatiului dintre cantar si rampe, verificarea si reglarea limitatorilor pana la revopsirea partilor metalice expuse. Toate acestea constituie operatii simple ce pot elimina erorile de cantarire sau reparatiile costisitoare. Cele mai multe operatii de intretinere pot fi efectuate chiar de beneficiari.

Din pacate, in Romania foarte putini accepta ideea de intretinere (mentenanta) preventiva. Si mai putini o pun in practica, merg pe principiul “daca merge, de ce sa umblu la el?”.

Sunt multe situatii in care, la verificarea metrologica periodica, se respinge cantarul, acesta neincadrandu-se in erorile maxime admise. Acest lucru duce la costuri suplimentare si la imobilizarea cantarului. Trebuie efectuata o interventie corectiva, reglaje si calibrare si, apoi, trebuie refacuta verificarea metrologica.

Toate acestea pot fi prevenite printr-un program de intretinere (revizii periodice – minim doua pe an) sau, in multe situatii, este suficienta o asistenta tehnica la verificarea metrologica.

Trebuie precizat ca operatiile de curatare, reglare limitatori si altele similare nu necesita Aviz pentru exercitarea activitatii de reparare emis de BRML.

In schimb, orice operatie care nu se poate face decat prin desigilarea cutiei de conexiuni sau a indicatorului de greutate (reglaje, calibrare sau inlocuire celule, cutie, indicator) necesita acest Aviz. Efectuarea acestor operatii fara detinerea Avizului conduce la amendarea prestatorului acestor servicii.

Solicita o oferta

*

*

*

*

Captcha Refresh

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Cereti o oferta
personalizata!